Vállalkozást vezet és több alkalmazottal is foglalkoztat? Minden cégvezetőnek, aki több beosztottal is rendelkezik, fontos, hogy a dolgozók megfelelő teljesítményt nyújtsanak a közösen végzett munkafolyamatok alkalmával. Az, hogy jól felkészült alkalmazottak dolgoznak a cégnél, nem garancia arra, hogy a csoportosan végzett munkáknál is a lehető legjobb teljesítményt nyújtják. A közösen végzett munkáknál szükséges a beosztottak közötti összhang, együttműködés, ezzel is gyorsítva az adott feladatott és növelve a munkavégzés minőségét! Nagyobb cégek ilyen helyzeteknél szoktak bizonyos csapatépítő tréningeket rendezni. De milyen is a jó csapatépítő tréning? Egy közös vacsora, egy együtt eltöltött este? Bár a munkavállalók közötti kapcsolatokat elmélyítheti, nem növeli a csoportos munkavégzés hatékonyságát.

Csapatépítéssel manapság sokan foglalkoznak, hogy segítsék a különböző vállalkozások alkalmazottaink fejlődését a közösen végzett munkafolyamatok során. Csapatépítésre leginkább olyan programokat szerveznek, amelyek a csapatmunkára fókuszálnak, növelik az alkalmazottak egymás közötti bizalmat, kommunikációra és együttműködésre ösztönzi őket. Fontos, hogy az adott programnak legyen valami célja, amit a dolgozók közös erővel érhetnek el, különböző problémák megoldásával. Az ilyen és ehhez hasonló események átvezethetők az üzleti életbe, hiszen sok területen találkozhatnak akadályokkal, amit csak együttes erővel háríthatnak el. A csapatépítő tréningek célja, hogy a beosztottak közös eredményeket érjenek el, összehangolódjanak a célokkal és minél hatékonyabban végezzék az adott feladatot. A csapatépítő tréningek előnyei, hogy csökkennek a vállalkozáson belüli konfliktusok, nő a teljesítmény és egy jól sikerült tréning után nő a cég iránti elkötelezettség, valamint kialakít egyfajta közösséget a dolgozók között.

Egy vállalkozás vezetőjeként gondolhatja úgy, hogy Ön is könnyedén megszervezheti a csapatépítő tréninget, de ilyen téren is jól jöhet, ha egy erre szakosodott céget hívunk segítségül! Forduljon hozzánk, ha szeretné növelni alkalmazottai közös munkavégzésének a teljesítményét! Látogasson el honlapunkra a www.profiles.hu címre és informálódjon csapatépítő és más szolgáltatásainkról! Vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1/200-68-76 telefonszámon vagy a profiles@profiles.hu e-mail címen!