A különféle fémekből strapabíró, robusztus alkatrészeket lehet gyártani, melyek az ipar számos területén szolgálják a munkafolyamatokat. Ám ezek az elemek sem örökéletűek, az intenzív igénybevétel azt eredményezi, hogy idővel már nem tudják ellátni feladatukat. A legtöbb esetben ez nem jelenti azt, hogy kidobásra van ítélve az elem, felújítással ugyanis sok esetben meg lehet menteni az alkatrészeket.

A felújítás egyik leggyakrabban alkalmazott módszere a hegesztés, ám fontos tudni, hogy a különböző fémek tulajdonságai jelentősen eltérnek egymástól, ennek köszönhetően pedig más-más hegesztési technika alkalmazására van szükség. Az alábbiakban összefoglaljuk mit érdemes tudni a réz hegesztés kapcsán!

A réz és valamennyi ötvözete kiváló hővezető, ami az alkatrészek alkalmazása terén hasznos tulajdonság lehet, a felújítás tekintetében azonban nehézséget okoz. A réz hegesztése ennek megfelelően nagy körültekintést igényel, ugyanis a nem megfelelő technika alkalmazása azzal járhat, hogy az alkatrész elveszíti rugalmasságát. A réz hegesztés első lépése a munkadarab előmelegítése, ami jó alapot biztosít ahhoz, hogy a felújítás a várt eredményt hozza. A módszer tekintetében az ívhegesztés az, ami a legtöbb esetben javasolt, hiszen ez az eljárás intenzív hegesztést biztosít, ugyanakkor nem melegíti fel túlságosan a varrat körüli területeket. A réz hegesztés másik kihívása, hogy a művelet hatására az anyag cseppfolyóssá tud válni, ezért célszerű sima felületen dolgozni, illetve ügyelni kell arra, hogy az olvadt fém ne tudjon lecsöpögni.

Amennyiben a réz hegesztést hozzáértő szakemberekre bízná, forduljon bizalommal a WELDTECH Kft. munkatársaihoz! Szakértőink professzionális eljárással gondoskodnak arról, hogy a sérült alkatrész ismét maradéktalanul ellássa feladatát. Ha szeretné megismerni szolgáltatásaink részleteit, látogasson el www.weldtech.hu weboldalunkra, a réz hegesztést érintő kérdéseivel pedig bátran forduljon hozzánk a +36-34-551-555-ös telefonszámon vagy a weldtech@weldtech.hu e-mail címen!