Elektromossággal munkavégzés szempontjából leginkább villanyszerelési munkálatok közben, különböző gépek gyártásánál, de az ipar bármely területén találkozhatunk. Az ilyen munkáknál megannyi, áram vezetésére képes kábellel dolgozunk, amelyek különböző bekötését, egymáshoz való kapcsolatát, vagy lezárását különféle előre legyártott csatlakozók és kábelvégek szolgáltatják. Az ilyen villamossági kiegészítők megfelelő minőségén múlik az áram akadálytalan haladása, az adott gép, elektromos hálózat jó működése, továbbá megakadályozzák, hogy a kábellel érintkezve áramütés érje a villanyszerelőt vagy egyéb személyt. Ilyen kábelvég például az érvéghüvely.

Az érvéghüvely egy vékonyfalú, rézből vagy alumíniumból készült henger, amivel a sodort elektromos kábelek végét szokták összefogni. Érvéghüvelyből is többfélével találkozhatunk, amelyek a kábelek méretétől függnek. Az érvéghüvelynél fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen az adott kábelre, hogy a későbbiekben is fennmaradjon. Erre szolgálnak az érvéghüvely fogók. Az érvéghüvely fogókon több mélyedés is ki van alakítva a különböző kábelméretekhez. Az érvéghüvely fogó által elegendő erőt tudunk kifejteni az érvéghüvely elektromos kábelre való ráfogatásánál, így biztosra mehetünk, hogy az adott érvéghüvely nem csúszik le és maradéktalanul ellátja feladatát.

Ha villamossággal kapcsolatos munkát végez, esetleg ilyen céget vezet, akkor mindig gondoskodjon a megfelelő villamos szerszámokról, csatlakozókról és kábelvégekről. Fontos a minőség, ezért érdemes kifejezetten ilyen területekre specializálódott vállalkozástól beszereznie a szükséges felszereléseket! Villamosság terén forduljon hozzánk! Több mint százhatvan éves múltunk garancia az Ön számára! Érvéghüvellyel és a felhelyezésükhöz szükséges szerszámokkal kapcsolatban látogasson el honlapunkra, a www.weidmueller.hu címre! Weboldalunkon megtekintheti termékkatalógusunkat is! Esetleges kérdésekkel kapcsolatban bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a + 36 1 382-7700 telefonszámon vagy az info@weidmueller.hu e-mail címen!