Az emberek többségének a szakácsokkal kapcsolatban gyakran ugrik be a jellegzetes ruházat, nem véletlenül, hiszen a szakács ruházat rendkívül specifikus. Hiába ismerik sokan az öltözéket, vele kapcsolatban az esztétikai tényezőkön túl nem sok információval rendelkeznek, még sokszor azok sem teljesen, akiknek munkájukhoz elengedhetetlen a szakács ruházat. A specifikus öltözékhez pedig számtalan érdekesség és fontos információ kötődik, amivel érdemes tisztában lenni, ugyanis így teljesen más képet lehet kapni a szakács ruházatról.

A 16. században a szakács ruházat valójában a szerzetesek öltözéke volt, ugyanis ebben az időszakban üldözték a szakácsokat, akik pedig a kolostorokban lelték meg nyugalmukat. Mivel a ruházattal kapcsolatban nem volt túl sok lehetőségük, a szakácsok a szerzetesek szürke ruháját kezdték el hordani a munkavégzéshez. A formaruha újragondolásáig egészen a 19. századig kellett várniuk a szakácsoknak. Ekkor Marie-Antoine Carême séf a szakács ruházat színét szürkéről fehérre változtatta, tehát az öltözék ebben az időszakban kapta meg a ma is ismert árnyalatát. A színváltásnak legfőképp higiéniai okai voltak, mint annak is, hogy a szakácsok dupla felsőrészt hordjanak.

Az 1980-as évek közepétől kezdték el viselni a szakácsok az úgynevezett a „nouveau” egyenruhákat. Ezekben a buggyos, már-már komikus nadrágokban, mintás dzsekikben a szakácsok még jobban kitűntek a konyhában. Gyakran olyan mintájú szakács ruházatot hordtak ebben az időszakban, amiben visszaköszönt az ételek színvilága, jellegzetességei.

Amennyiben Önnek is szüksége van munkájához szakács ruházatra, fedezze fel a Kávai Design kínálatát! Nálunk minőségi termékek közül válogathat: cégünktől vásárolt szakács ruházata hosszú éveken át ki fogja Önt szolgálni. Termékeink széles választékát weboldalunkon tudja megtekinteni, amit a www.kavaichef.hu címen ér el. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal telefonon, a 06-30-749-9129-es számon vagy írjon e-mailt az kavai@kavai.hu címre, mindenben szívesen segítünk!