pénzügyi szabályzat összeállítása a számviteli törvény hatálya alá tartozó gazdálkodók mindegyike számára kötelező, és szerepelni kell benne bizonyos kötelező tartalmi elemeknek. Lényeges, hogy a pénzügyi szabályzat összeállítását ne vegyük félvállról, hiszen a könnyebb munkavégzéshez elengedhetetlen, mivel kiküszöböli az akadályokat a cégvezetők elől. Amennyiben Ön is most készül vállalkozást indítani, érdemes cikkünket tovább olvasnia, mert számos információval lehet gazdagabb, amik a későbbiekben még a hasznára válhatnak.

A pénzügyi szabályzatban mindenképp szerepelnie kell a pénzforgalom rendjének, a pénzkezelés személyi és tárgyi feltételeinek, a készpénzben és a bankszámlán tartott vagyon forgalmának, illetve a felelősség szabályainak. Ugyan ezeket a pénzügyi szabályzat összeállításakor fel kell tüntetni, viszont maguk a pénzügyi szabályzatok minden vállalkozás esetében mások, hiszen a működésükben is vannak különbségek. Egy azonban bizonyos: hozzáértés nélkül nem szabad nekiállni a pénzügyi szabályzat elkészítésének, mert komoly problémák – sőt, büntetések – származhatnak akár a legkisebb hiányosságból is.

Ha vállalkozást indít, és olyan céget keres, amelyik nem csak a pénzügyi szabályzat összeállítását végzi el Ön helyett, de akár a könyvelési és egyéb számviteli feladatokat is rábízhatja, válassza cégünket, a Profitkész Kft.-t! Könyvelőirodánk Budapesten található, és elsősorban budapesti, érdi és diósdi cégek számára vállalja a pénzügyi szabályzat összeállítását, de természetesen távolabbi vállalkozások megkeresését is várjuk. Ha szeretne többet is megtudni a pénzügyi szabályzat összeállításáról, illetve egyéb tevékenységeinkről, keresse fel a honlapunkat, amit a www.profitkesz.hu címen találhat meg, és olvasson bővebben a témáról!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretné ránk bízni a pénzügyi szabályzat összeállítását, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén: a 06-30-923-1033-as telefonszámon, illetve az info@profitkesz.hu e-mail címen!